Окосмяването по човешкото тяло

Ако назад в времето окосмяването се е считало за признак на мъжественост при представителите на мъжкия пол и символ на красота и надареност при жените, то днес от погледа на живеещия в 21-ви век човек, окосмяването е нежелано и дори неприятно.Ето защо все повече дами и господа избират перманентното лазерно лазерна епилация в Армада лазерен център.

Окосмяването по човешкото тяло е почти 100 – процентово, като се изключени дланите на ръцете и стъпалата на краката.Дебелината, цвета, гъстотата и дължината на косъма при всеки индивид е индивидуално. Колкото по-засилено е окосмяването, толкова по-желано става премахването му и тук, като спасител , идва апаратурата, с която се извършват процедурите в Армада лазер център,а именно александритните лазери .Ето и малко повече информация за тях:

Предимства на александритната лазерна епилация:

  • Лазерните лъчи при александритния лазер проникват на дълбочина до 4-6 мм, и така осигурява унищожаването както на плитко разположените така и на по-дълбоко разположените космени фоликули.
  • Косъмът се нагрява и изгаря още по време на процедурата. Така кожата е напълно изчистена от нежеланото окосмяване в продължение на седмица или две.

 

Броят на процедурите за постигане на желания дълготраен ефект са между 4-6, като се взима под внимание многокомпонентни фактори различни за всеки индивид : цвят, структура и гъстота на косъма, вида на третираната зона, също и индивидуалния цикъл на растеж на косъма на пациента.Косъмът преминава през три фази на растеж:фаза на активен растеж- анаген , фаза на регрес- катаген и фаза на покой- телоген . По време на процедурата лазерна епилация засяга тези косъмчета, които са в активна фаза на растеж.

 

Какво трябва да знаем преди процедурата ?

  • Желаната зона не трябва да бъде третирана с пинцета, кола маска или епилатор поне 2 седмици преди всяка процедура лазерна епилация
  • Препоръчително е през периода между процедурите нежеланото окосмяване да се отстранява с ножичка или да се бръсне .
  • Не трябва да се употребяват избелващи кремове, депилатоар, спирт-съдържащи препарати, химическо третиране на зоните, които ще бъдат епилирани.
  • Преди процедурата кожата трябва да бъде почистена добре и да бъде премахнат всякакъв грим.
  • Местата, които ще бъдат третирани, не бива да се излагат на слънце или солариум минимум 2-3 седмици преди процедурата.

вижте за повече в сайт http://www.armadalasercenter.com