Лазерна епилация

Едно от изследванията се проведе в САЩ  лазерна епилация и един в САЩ и Чили; останалите проучвания настъпили в Обединеното кралство, Австралия, Нова Зеландия, Холандия, Италия и Египет. Настоящият преглед, актуализация на предварителен анализ, включва допълнително проучване, проведено от 2003 г. насам.

Като цяло, на растежния хормон инжекции увеличили височина при тези деца, посочиха преразглеждане води.

В едно проучване, което последва деца в цялата юношеството, момичета, лекувани с растежен хормон достигат височина от около три сантиметра по-висок, отколкото с нетретирана контролна група от близо-зряла възраст. В друго проучване, деца, лекувани с растежен хормон: 1,4 сантиметра по-висок, отколкото децата, лекувани с неактивна плацебо.

В допълнение към получаване на повече инча цяло, децата, лекувани с растежен хормон също растат по-бързо. В трите проучвания, лекувани деца имали значително по-голям темп на растеж след една година, в сравнение с нелекувани деца.

Въпреки тези констатации, деца, лекувани с растежен хормон остават къси близо до долната граница на нормата, в сравнение с техните връстници.

“Генетични фактори влияят на растежа и на крайния ръст, и родителите трябва да бъдат реалистични в очакванията си за потенциалните ефекти на хормона на растежа”, каза Брайънт.

В допълнение, въпреки че имат потенциал за увеличаване на височината, растежен хормон може да предизвика по-рано началото на пубертета, които парадоксално съкращава периода на растеж и води до преждевременно затваряне на краищата на дългите кости, които могат да ограничат крайната височина, каза Bryant.

Steven Dowshen, MD, педиатър ендокринолог в Alfred I. DuPont болница за деца в Уилмингтън, Del., Похвали методи от прегледа, но заяви, че е необходимо много повече изследвания, за да се оцени ефективността на терапията при тези деца.

“Много педиатрични ендокринолози все още не смятат за данни и потенциалните ползи доказали достатъчно добре, за действително лечение на пациенти за тази индикация,” каза Dowshen, който не е участвал с проучването.

“Голяма част от мотивите зад лечението на тази група пациенти традиционно е, че те са социално или психически страдания заради тяхната нисък ръст или ще по-късно, когато те достигнат кратко крайната височина като възрастни. … Има много недостатъчно доказателства, че на психологическото, социални и други резултати са подобрени чрез терапия “, каза Dowshen.

Само едно изследване е включено в прегледа адресирано психологически проблеми и е установено, че децата, които са на растеж лечения хормон докладвани няма подобрение на качеството на живот в сравнение с децата от контролната група.

“Тези фактори, както и на разходите за лечение, което е съществено, го правят ясно дали малката очакваната печалба на височина оправдава такова лечение при деца, които не са болни”, каза Брайънт.

Фармацевтичните компании, спонсорирани или оказана подкрепа за седем от тях са включени в рамките на прегледа.